Pepperstekt kamskjell med couscous og appelsinsaus

Pepperstekt kamskjell med couscous og appelsinsaus

Kamskjell blir nydelig når du steker dem med pepper - og serverer med couscous og appelsin.

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Varm opp en «tørr» stekepanne. Når pannen er god og varm, rist hel pepper i pannen til pepperkornene «hopper». Avkjøl og grovknus i en morter.

Couscous

Kok couscous etter anvisning på pakken. Rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine. Rør inn tomatconcassé (hakkede flådde tomater), urter, sjalottløk, limesaft og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Appelsinssaus

Smelt sukker til appelsinsaus i en tykkbunnet kasserolle. Hell i presset saft av appelsin og kok inn til det gjenstår ca 1/3. Ta kasserollen av platen og pisk inn smør. Hold sausen varm, men unngå at den koker.

Kamskjell

Pensle kamskjellene (den hvit muskelen) med olje og dryss med den grovknuste pepperen. Stek raskt i olje i varm panne, ca 1 min på hver side.
Server med couscous, salat og appelsinsaus.
Tips: Tomatconcassé er terninger av tomater uten skinn og «innmat». Fjern stilkfestet og skjær et kryss i tomatskinnet. Dypp tomatene i kokende vann i 10-15 sekunder og avkjøl i kaldt vann. Trekk av skinnet, del i to og fjern «innmaten» og hakk opp tomatkjøttet i terninger. Couscous kan erstattes av byggryn. Bløtlegges natten over og kokes møre i vann i ca 45 min.

Kanskje disse også frister?