Perfekt potetmos - Potetmos blir antakelig aldri bedre enn dette.
Foto: Erik Hannemann

Perfekt potetmos

Potetmos blir antakelig aldri bedre enn dette.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del potetene i to (med skall). Legg dem i en ildfast form. Pakk hvitløken inn i folie og legg den sammen med potetene. Bak poteter og hvitløk i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. Mens potetene baker i ovner sterk du baconet på lav varme. Det skal ikke svi seg, men steke så vidt. Finn fram en kjele eller bolle til å lage potetmosen i. Når potetene er ferdig, press dem gjennom en potetpresse (med snittflaten ned, så sitter skallet igjen i pressen). Har du ikke potetpresse må du fjerne skallet (eller beholde skallet om du liker det). Mos hvitløken sammen med potetene. (Dersom du ikke har potetpresse til å mose hvitløken med, kan du kutte av toppen, legge kniven flatt på toppen og presse ut innholdet). Kutt opp baconet og bland det med poteter, hvitløk og smør. Smak til med salt og pepper. Pynt med litt hakket rødløk. Servér til kjøtt og fisk – eller spis det som et eget måltid.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Svin i mørkt øl