Perfekt trukket laks
På denne måten blir laksen perfekt. Hver gang. Posjert laks er en sikker metode for godt resultat.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
1 dl
hvitvin1 stk
gulrot1 stk
løk (rød eller gul)2 stk
selleristenger5 stk
pepperkorn2 l
vann400 g
laksefilet50 g
smørSlik gjør du det:
Lagcourt bouillon ved å vaske og skjære grønnsakene i grove biter. Ha dem i en kjele med vann og vin, eventuelt noen urter. La det koke i minst ti minutter og gjerne en time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Ha fisken i en dyp, ildfast form. Sett steketermometer i fisken. Hell over væsken. Sett formen i ovnen.
Temperaturen er en smaksak, men et godt utgangspunkt er 50 grader.
Server med litt, dill, persille og smeltet/brunet smør.