Perfekte pommes frites

Perfekte pommes frites

Følger du denne oppskriften til punkt og prikke, blir dine pommes frites både sprø utenpå og myke inni.

Arnie Stalheim
60 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skrell potetene og skjær dem i litt tykke staver. Forkok dem i vann i 10-15 minutter, men pass på så de ikke blir kokt så lenge at de begynner å gå i stykker. Legg så potetene på en tallerken med tørkepapir og tørk godt av dem. Er det vann igjen på potetene, vil det nemlig begynne å sprute ganske friskt når du har dem oppi den varme oljen, og det vil vi ikke ha noe av.
Bruk en frityrgryte eller en vanlig gryte. Velg en olje som er både smaksnøytral og tåler sterk varme, f.eks. solsikke, peanøtt eller druekjerne. Sett temperaturen på 150 grader på frityrgryten eller varm opp oljen og bruk steketermometer i en vanlig gryte. Stek så potetene til de såvidt begynner å få farge og blir blekt gylne. Sørg for å ikke ha for mye poteter i gryten om gangen; da faller nemlig temperaturen for mye. Stek heller i flere omganger.
Løft så potetene opp av gryten og over på en tallerken med tørkepapir så oljen får renne av. Sett dem så i kjøleskapet en halvtime. Dette tørker dem ytterligere og strammer dem litt opp.
Like før du skal servere dem, gir du potetene en ny omgang med steking, denne gang på høyere temperatur, rundt 190 grader. Stek dem til de blir dypt gylne på farge, og kanskje begynner å bli såvidt brune i kanten. Igjen løft dem over på en tallerken med tørkepapir og la oljen renne av.
Ha på salt, gjerne godt flaksalt, og server.

Kanskje disse også frister?