Pikekyss på pinne - En liten oppgradering på enkle pikekyss. Som også gjør seg veldig bra på festbordet! Dette kommer til å bli populært blandt barn og voksne!
Foto: Leif Inge Bårdsen

Pikekyss på pinne

En liten oppgradering på enkle pikekyss. Som også gjør seg veldig bra på festbordet! Dette kommer til å bli populært blandt barn og voksne!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 90 grader varmluft.Start med å piske opp eggehvitene. Vær obs på at piskebollen må være helt ren og at det IKKE er eggeplomme I eggehviten.Om det er det så får du ikke en stiv marengs.Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så i litt og litt sukker. Pisk så marengsen til den blir tykk og glansfull. Ta en fingertest. Gni marengsen mellom pekefinger og tommel. Kjenner du ingen sukkerkorn? Da er marengsen ferdig. Tar ca 6-10 min piskingDel marengsen I 3 deler. Ha blå fargegele i en skål og rød fargegele i den andre. Rør fargen i margengsen til det er godt blandet.For å sprøyte ut marengsen så bruker jeg en sprøytetip som jeg kan koble på tre sprøyteposer. Om du ikke har det. Så kan du prøve å fylle alle tre marengsene i hver pose. Slikt at du får tre typer marengsposer. Så ha disse tre oppi en sprøytepose som du har hatt en sprøytetip i.Da skal du kunne sprøyte ut marengsen.Sprøyt den ut på stekebrett som er dekket med bakepapir. Ha mellomrom mellom hver. Som pinne til marengsen så fant jeg papirsugerør med de norske fargene hos Søstrene Grene. Jeg klippet dem I to og hadde halve pinner på hver marengs. Den bare stapper jeg inni marengsen før jeg steker den.Da skal de stekes i ca 1,5 time. Midt i ovnen.De skal være sprø men fortsatt litt myk inni.Når steketiden er ferdig. Skru av ovnen. Og la de stå i ovnen å tørke med døren lukket helt til ovnen er blitt kald.Fin frem en fin vase, krukke, norgesglass etcFyll den opp med sukker. Sett marengspinnene oppi.Knytt band rundt hver pinne for det lille ekstra.Disse kan lages dager før servering. Oppbevar dem tørt, mørkt og i romtemperatur.
Oppskrift:

Pikekyss på pinne

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.