Pilmeny med laks

Pilmeny med laks

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kjør sammen vann, egg, salt og spinat i en foodprsessor til en jevn masse. Ha over i en bolle og arbeid inn hvetemelet. Kna deigen i 5 minutter. La deigen hvile. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Kjevle deigen tynt ut. Stikk ut rundinger på 8 cm i diameter. Pensle med eggehvite og legg en teskje av fyllet på hver runding. Brett over slik at det blir en halsirkel, press ut luftbobler. Sett til side og dekk med et koppehåndlke til de skal kokes. Kok dem i vann tilsatt litt salt i 2 - 3 minutter. Lag sausen ved å surre løken i smør til den er myk. Tilsett hvitvinseddik og hvitvin, kok opp og reduser til det halve. Tilsett fiskekraft, rømme og fløte og kok inn til det halve. Kjør sausen jevn i en blender og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket dill. Bland sammen grønnsakene og sett til side til servering.

Kanskje disse også frister?