Pinnasteik servert med stuede grønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 kg
pinnasteik (ev. pinnekjøtt)Stuede rotgrønnsaker
2 stk
gulrot0.25 stk
sellerirot2 skiver
kålrot0.5 stk
persillerot1 stk
purre4 dl
vann0.5 ts
salt2 ss
smørSaus
2.5 dl
mat fløte eller melk2 ss
hvetemel2 ss
smørSlik gjør du det:
I stedet for pinnasteik kan det brukes kjøttfult pinnekjøtt. Vann ut pinnasteik i rikelig med kaldt vann natten over. Pinnasteika kan dampes som pinnekjøtt eller kokes (kok opp og la trekke) i vann i 2 - 2 1/2 t. Pinnasteika kan ev grilles før servering. Legg det kokte kjøttet i et ildfast fat/ langpanne og sett under grillen til kjøttet er sprøtt og gyllent. Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger og kok møre i lettsaltet vann. Purre kokes med de siste 2 min. Ta opp grønnsakene og la dem renne godt av seg. Kok opp grønnsakkraft og jevn med hvetemel rørt ut i fløten(ev melk). La sausen trekke 8-10 min. Rør smøret inn i sausen, smak til med salt og pepper og smak ev til med sennep eller gressløk/persille. Vend inn grønnsakene.