Pinnebrød

Pinnebrød

Pinnebrød blir fort svidd, men dersom de følger disse rådene er sjansen litt mindre for at du spiser svart brød.

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Bland sammen det tørre. Smuldre i smøret, brukes olje tilsett den sammen med vann eller melk. Tilsett vann eller melk og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
Elt litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene. Tre ev pølser på pinnen og tvinn deig rundt pølsene. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød.
Tips: - Tørkede krydderurter og ev hakkede soltørkede tomater kan tilsettes deigen for mer smak. Til denne varianten bruk olje fra de marinerte soltørkede tomatene i deigen.
Vil du lage kanelsnurrer, bland litt sukker og kanel i en pose/brødpose og dypp pinnen med brød i posen slik at sukker og kanelblandingen fester seg til brødet. Når du bruker bakepulver, trenger du ikke tenke på temperaturen på vann/ melk som tilsettes og deigen tåler godt å ligge i en kald sekk.
Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt.

Kanskje disse også frister?