Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Beregn ca 350 g pinnekjøtt pr person. Del ribben langsetter mellom hvert ribben. Legg kjøttet i kaldt vann natten over, ca 10 timer. Damp pinnekjøttet over bjørkepinner (uten bark) eller metallrist som legges i bunnen av en kasserolle,eventuelt fiskekjele. Vannet skal stå i høyde med underlaget (det skal ikke stå vann opp på pinnekjøttet). Legg på lokk og la kjøttet dampe i 2 1/2- 3 timer til det løsner fra benet. Etterfyll vann om nødvendig. Pinnekjøttet kan legges under grillen et kort stund før servering, slik at det blir knasende sprøtt. Server pinnekjøttet med kålrotstappe, mandelpoteter og fettet/sjyen fra pinnekjøttet. Kålrotstappe: Del kålroten i skiver og skrell. Kok kålrotskivene godt møre i lettsaltet vann. Mos kålroten og smak til med fløte eller smør, kraft fra pinnekjøttet, salt, pepper, eventuelt litt malt muskatnøtt.

Kanskje disse også frister?