Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

For mange blir det ikke jul uten pinnekjøtt. Her får du oppskriften på hvordan det tilberedes. I tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en eventyrlig kålrabistappe.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
1440 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Beregn ca 500 gram pinnekjøtt pr person.
Legg pinnekjøttet i vann over natten. (På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere).
Legg pinner (eller noe annet som tåler å kokes, og som hindrer at kjøttet kommer i kontakt med vannet) i en kjele. Legg i pinnekjøttet. Ha i litt vann, men ikke så mye at det kommer i kontakt med pinnekjøttet. Sett på lokk. La det dampe.
Absolutt minimum er to timer, men aller helst burde tre timer. Pinnekjøttet har bare godt av å dampe ennå lenger. Pass på at ikke kjelen blir tørr.
Etterfyll eventuelt med vann.
(Etter at kjøttet er dampet, liker mange å steke kjøttet noen minutter under grillelementet i ovnen før servering.)
Fjern skallet på kålrabien. Del den opp i biter. Ha bitene i kjelen med gulrot og to poteter. Kok bitene møre i godt saltet vann. Sil av. Mos inn smør, ribbefett og muskat, gjerne med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server pinnekjøttet med kålrabistappe og kokte mandelpoteter.

Kanskje disse også frister?