Pinnekjøtt - For mange blir det ikke jul uten pinnekjøtt. Her får du oppskriften på hvordan det tilberedes. I tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en eventyrlig kålrabistappe.
Foto: Erik Hannemann

Pinnekjøtt

For mange blir det ikke jul uten pinnekjøtt. Her får du oppskriften på hvordan det tilberedes. I tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en eventyrlig kålrabistappe.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Beregn ca 500 gram pinnekjøtt pr person.

Legg pinnekjøttet i vann over natten. (På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere).

Legg pinner (eller noe annet som tåler å kokes, og som hindrer at kjøttet kommer i kontakt med vannet) i en kjele. Legg i pinnekjøttet. Ha i litt vann, men ikke så mye at det kommer i kontakt med pinnekjøttet. Sett på lokk. La det dampe.

Absolutt minimum er to timer, men aller helst burde tre timer. Pinnekjøttet har bare godt av å dampe ennå lenger. Pass på at ikke kjelen blir tørr.

Etterfyll eventuelt med vann.

(Etter at kjøttet er dampet, liker mange å steke kjøttet noen minutter under grillelementet i ovnen før servering.)

Fjern skallet på kålrabien. Del den opp i biter. Ha bitene i kjelen med gulrot og to poteter. Kok bitene møre i godt saltet vann. Sil av. Mos inn smør, ribbefett og muskat, gjerne med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server pinnekjøttet med kålrabistappe og kokte mandelpoteter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Pinnekjøtt
fav Tid: 1440 min
Pinnekjøtt
fav Tid: 240 min
Smalahove