Pinocchiotårta - Verdens beste på svensk

Pinocchiotårta - Verdens beste på svensk

"Pinocchiotårta" er svenskenes variant av kaken vi kjenner i Norge som "Verdens beste".

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Kakedeig

100 g

smør

1.5 dl

sukker

0.5 dl

melk

Marengs

4 stk

eggehvite

2 dl

sukker

Fyll

1 ss

sukker

2 stk

kiwi

200 g

morell

200 g

jordbær

2 bokser

Hermetiske mandariner

Slik gjør du det:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 25 min, til marengsen har fått lys farge. Avkjøl kaken helt i formen.
Del kaken på midten slik at kaken får halv størrelse (20x30 cm) og dra forsiktig av bakepapiret.
Pisk kremfløten sammen med sukker og vaniljesukker til luftig krem.
Sett den underste kakebunnen på et fat med marengssiden vendende opp. Fordel den piskede kremen over kaken. Legg på bær, halve moreller, oppdelt kiwi, mandarinbåter, eller det du måtte ønske av frukt og bær. Legg på den andre kakebunnen.
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.