Pinocchiotårta - Verdens beste på svensk - "Pinocchiotårta" er svenskenes variant av kaken vi kjenner i Norge som "Verdens beste".
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Pinocchiotårta - Verdens beste på svensk

"Pinocchiotårta" er svenskenes variant av kaken vi kjenner i Norge som "Verdens beste".

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken.

Smør deigen utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 25 min, til marengsen har fått lys farge. Avkjøl kaken helt i formen.

Del kaken på midten slik at kaken får halv størrelse (20x30 cm) og dra forsiktig av bakepapiret.

Pisk kremfløten sammen med sukker og vaniljesukker til luftig krem.

Sett den underste kakebunnen på et fat med marengssiden vendende opp. Fordel den piskede kremen over kaken. Legg på bær, halve moreller, oppdelt kiwi, mandarinbåter, eller det du måtte ønske av frukt og bær. Legg på den andre kakebunnen.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Kvæfjordkake (
fav Tid: 60 min
Budapestkake