Piroger med ost og skinke - Disse pirogene blir så luftige at de nesten flyr avgårde av seg selv.
Foto: Øystein Westlie

Piroger med ost og skinke

Disse pirogene blir så luftige at de nesten flyr avgårde av seg selv.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Tin butterdeigplatene og sett stekeovnen på 225 grader.

Skrell løken og hvitløken og finhakk dem. Surr dem i en stekepanne sammen med olivenoljen, oregano, salt og pepper i noen minutter til løken blir blank og myk. I mellomtiden river du opp osten og skjærer skinken i småbiter. Bland alt fyllet sammen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bordet og legg på butterdeigplatene i en stabel. Kjevle dem ut til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Løft deigen opp fra bordet innimellom og forsikre deg om at den ikke sitter fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Del deigen i firkanter 12 x 12 cm.Fordel på fyllet før du pensler kantene med sammenpisket egg. Brett sammen pirogene til trekanter. Bruk en gaffel til å trykke kantene godt sammen. Legg pirogene over på stekebrettet og pensle toppen med egg. Strø sesamfrø over.

Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl pirogene litt på en bakerist før de spises.

Oppskrift:

Besøk bloggen min her

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Sopp-piroger
fav Tid: 30 min
Fiskepiroger