Pissaladière

Pissaladière

Dette har ikke blitt en verdenshit for ingenting.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

4 skiver

butterdeig

8 stk

løk

2.5 dl

tomatsaus

pepper og urter som rosmarin, oregano og timian

Slik gjør du det:

Skrell og hakk løken. Legg det i en stor kjele og ha på litt salt, pepper og urter. Dekk med vann og kok i omtrent en time under lokk. Rør om innimellom. Dette kan gjøres en dag i forveien.
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en paiform og legg i deigen. Prikk den over det hele med en gaffel. Om du bruker bakebønner, legg en sirkel med bakepapir på toppen av deigen og legg på bønnene. Bak i omtrent 15 minutter, til den er gyllen.
Legg I fyllet: Smør tomatsausen utover deigen. Ha på pepper og urter. Smør den kokte løken jevnt utover Legg på ansjosen, tradisjonelt i små kryss. Legg på skiver av soltørkede tomater og oliven.
Bak videre i ovnen i 15-20 minutter, til den er god og varm. La den hvile i fem minutter før servering.
Server gjerne til en salat.

Kanskje disse også frister?