Hopp til hovedinnhold
Pistasjeis

Pistasjeis

Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha selve stangen og frøene i en kjele med melk og fløte. Varm opp til kokepunktet og sett til side.
Pisk eggeplommer og sukker god sammen.
Fjern vaniljestangen fra kjelen. Hell i litt og litt av blandingen i eggeplommene. Rør hele tiden.
Kjør pistasjenøttene til et grovt pulver i en kjøkkenmaskin. Vend dem inn i smeten.
Ha blandingen i en ismaskin. Om du ikke har ismaskin kan du legge blandingen på et metalfat og sette i fryseren. For å unngå krystaller må du vende om omtrent en gang i halvtimen helt til det har blitt is.

Kanskje disse også frister?