Pistasjeis - Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.
Foto: Erik Hannemann

Pistasjeis

Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha selve stangen og frøene i en kjele med melk og fløte. Varm opp til kokepunktet og sett til side. 

Pisk eggeplommer og sukker god sammen.

Fjern vaniljestangen fra kjelen. Hell i litt og litt av blandingen i eggeplommene. Rør hele tiden. 

Kjør pistasjenøttene til et grovt pulver i en kjøkkenmaskin. Vend dem inn i smeten. 

Ha blandingen i en ismaskin. Om du ikke har ismaskin kan du legge blandingen på et metalfat og sette i fryseren. For å unngå krystaller må du vende om omtrent en gang i halvtimen helt til det har blitt is. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Mørk sjokoladeis
fav Tid: 180 min
Øl-iskrem
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold