Hopp til hovedinnhold
Pizza - fra

Pizza - fra

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Pizza

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Løs opp gjæren i lunkent vann i en bakebolle eller foodprocessor. Tilsett sukker, salt og olje. Bland i hvetemel litt om gangen. Elt deigen for hånd på et melet bakebord i et par minutter. Dekk deigen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse ( 30 min - 1 time). Kjevle ut to tynne pizzabunner. Lag en kant ytterst på pizzaene, slik at fyllet ikke renner ut. Pensle gjerne bunnen med litt olivenolje før fyllet legges på. Tomatsaus : En barnevennlig og mild saus. Sausen kan brukes som ketchup i andre sammenhenger. Bland alt i en kjele og la det koke 20-30 min. Mos blandingen med en stavmikser eller potetmoser, slik at sausen blir jevn. Kjøtt- og hvitløkfyll : I denne oppskriften lager du kjøttdeigpizza uten å steke kjøttdeigen først. Smør ketchup eller tomatsaus over pizzabunnene. Rør sammen kjøttdeig, finhakket hvitløk og løk, urter, litt salt og pepper. Smør kjøttdeigblandingen utover pizzaen og legg på ost. Stek midt i varm stekeovn 225 ºC i 15-20 min. Salt og pepper tilsettes etter egen smak, voksne kan salte ved bordet. Tips: bytt gjerne ut noe av det fine hvetemelet med sammalt hvete. Forslag til annet fyll : - skinke - kjøttboller - pølser - skiver av tomat - tomatsaus

Kanskje disse også frister?