Pizza med kjøttboller

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

1.5 dl

vann

4 ss

olje

0.5 pk

tørrgjær

1 stk

tomatboks

2 ts

oregano

1 ss

sukker

1 fedd

hvitløk

200 g

ost

2 skiver

brød

Slik gjør du det:

Bland mel, vann, olje og gjær og litt salt. Kna til en deig. La den heve til omtrent dobbel størrelse. Forvarm ovnen til maks temperatur. Hakk sjalottløken og stek den blank i olje. Knus i hvitløken og stek i ett minutt. Ha i tomat, hvitvinseddik, oregano og sukker. La det koke til det begynner å tykne.
Legg to skiver brød i en bolle og fyll med vann. Ta dem opp etter ett minutt og klem ut vannet med nevene. Bland det våte brødet godt med kjøttdeigen. La kjøttboller av kjøttdeigenblandingen.
Krydre godt med salt og pepper. Stek dem gylne i olje.
Kjevle ut deigen på et stekebrett. Ha på tomatsaus og kjøttboller. Riv osten og ha på. Stek i ovnen i ca 7-8 minutter eller til skorpen er gyllen.

Kanskje disse også frister?