Pizza
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
PizzaIngredienser
Deig
1.5 dl
vann, lunkent0.8 dl
olivenolje225 g
hvetemel0.25 pk
gjær0.5 ts
saltPizzasaus
2 ss
finhakket løk2 fedd
finhakket hvitløk3 ss
olivenolje1 dl
tomatboks3 ss
tomatpuréSlik gjør du det:
Elt sammen alle ingrediensene og 1 ss olje til en smidig, glatt deig. Tilsett 1 ss olje og elt til oljen smører seg rundt deigen og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen ast og la deigen heve ca 1 time. Ta deigen ut på bakebordet, del i 3-4 emner og kjevle / form hvert emne ut til runde pizzabunner. Legg bunnene på bakepapirkledt stekebrett, stek i varm stekeovn 250 ºC på midterste rille 5 min. Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min. Forslag til fyll: - Pizzasaus, hjemmelaget (se under) ev pizzasaus fra glass, strimlet skinke og biter av fersk mozzarella eller litt revet ost, frisk eller tørket urtekrydder. - Tomater i skiver, salt, frisk eller tørket rosmarin eller oregano, biter av fersk mozzarella eller litt revet ost. Pizzasaus Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje. Tilsett hermetisk tomat og tomatpuré. Kok opp og la trekke til en fyldig saus 20-30 min. Smak til med salt, pepper, friske urter og sukker. Kok opp og la sausen trekke 3-4 min. Smør på pizzabunnen og topp med mozzarella eller annen revet hvit ost. Pizza Parma Stek pizza som beskrevet over, fordel ruccolasalat vendt inn med litt olivenolje over pizzaen, legg på tynne skiver parmaskinke, høvle over tynne skiver parmesan, grovmalt pepper og litt olivenolje over det hele rett før servering.