Plommebolle - Lekker gjærbakst med kardemomme og plommer! Bollekaken stekes i rund form og ser flott ut på kakebordet.
Foto: Foto: Anders Martinsen

Plommebolle

Lekker gjærbakst med kardemomme og plommer! Bollekaken stekes i rund form og ser flott ut på kakebordet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett smeltet smør, sukker, salt og kardemomme. Rør inn alt hvetemelet. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 min.

Kle en springform 24 cm i diameter med bakepapir. Ha deigen opp i formen.

Rør sammen smøret, kardemomme og sukker. Del plommene i to og fjern steinene. Bruk fingrene til å lage fordypninger i deigen og fyll hullene med smørfyllet og plommene. Strø over mandelflak og stek bollekaken i nedre del av ovnen ved 190 grader i ca. 30-40 min. Avkjøl på rist før kaken tas ut av formen.

Rør sammen melis og vann. Ringle glasuren over plommebollen like før servering. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.