Plommebraissert lammeskank med rotgrønnsaker -
Foto: Erik Hannemann

Plommebraissert lammeskank med rotgrønnsaker

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Trim skankene. La de ligge i salt noen timer. I mellomtiden; slang eller plukk plenty saftige norske plommer.

Del opp plommene, og la endel steiner være med.

De har mye smak i seg de òg. Tilsett litt vin og vann. Braisserer skankene i ovn ca 3 timer, småputring på maks 150 grader. Ta ut, sil av det meste av vesken til saus. Tilsett litt chilli til det som er igjen til å øse over skankene mens de får seg en runde med litt mer temperatur for glasering.

Før det har du fikset saus. Karamelisert sukker, balsamico, og plomme/lammekraft. Kok ned til det tykner. Montèr med modige mengder smør.

Synes det er godt med litt hardstekte rotgrønnsaker til. Gulrot, kålrot, sellerirot i staver, godt innoljet og tilsatt litt urter, gjerne timian. Høy temp i stekovn til litt svidd.

Kokk: Thomas Bjørdahl

Oppskriften var del av en oppskriftskonkurranse

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Bearnés