Plommekjeks (galette) - Dette er kanskje den enkleste kakesnacksen som kan lages. Oppskriften er en slags galette - enkel kake.
Foto: Erik Hannemann

Plommekjeks (galette)

Dette er kanskje den enkleste kakesnacksen som kan lages. Oppskriften er en slags galette - enkel kake.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha mel, salt og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør i ca. 1 minutt. Ha i én spiseskje kaldt vann og kjør små pulser på maskinen.

Fortsett å ha i én og én spiseskje vann til deigen begynner å smuldre seg, men ikke kjør den sammen til en stor klump (ellers blir deigen fort for hard etter steking). Ha plommer, sukker og sitronsaft (eller eddik) i en kjele. Kok under omrøring til de løser seg opp. Plukk ut steinene (lettere om du lar det kjølne).

Dryss mel på bordet og ha på deigen. Trill deigen til golfball-størrelse og klem dem flate (eller bruk kjevle). Legg på plommeblandingen.

Brett eventuelt litt inn fra kantene. Dryss sukker på kantene av deigen.

Stek i ca. 30-40 minutter på 200 grader. Server gjerne med pisket krem eller is.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Plommekake