Popcorn med sjokolade og karamell - Disse er veldig enkle å lage!
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/Matmonster.blogg.no

Popcorn med sjokolade og karamell

Disse er veldig enkle å lage!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha popcornet i en langpanne dekket med bakepapir eller silikonmatte. Jeg foretrekker å bruke silikonmatte, da holder seg bedre på plass.

Ha alle ingrediensene til karamellsausen unntatt vaniljeekstrakten og natronen i en kjele.

Varm opp blandingen under stadig omrøring til smøret har smeltet og karamellen bobler og blir brun i fargen. Den er passe når den er ca 135 grader. Bruk et sukkertøytermometer. Jeg har ikke det, men det småkokte i ca 7-9 min.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljeekstrakt og natron.

Hell så den varme karamellsausen over popcornet. Og vend popcornet rundt slikt at det dekker alle. Spre popcornet jevnt på stekebrettet. Settes i ovnen på 175 grader i ca 15-17 min. Rør forsiktig i blandingen ca. hvert 6 min. Pass på så det ikke brenner seg!

Ta ut popcornet når det er ferdig. Bruk en tresleiv eller en skje til å skille popcornene fra hverandre. Pass på! Det er veldig varmt!

Avkjøl popcornet helt. Brekk de så fra hverandre.

Smelt litt mørk sjokolade over vannbad. Ha den i en sprøytepose. Og sprøyt sjokoladen over popcornet.

Da er det bare å kose seg!

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.