Potet- og purresuppe

Potet- og purresuppe

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær opp baconet i mindre biter og stek det i en stekepanne til det blir gyllenbrunt. Legg det til side til suppa er klar for servering.
Til denne suppa surrer jeg alt i olje før jeg koker det mørt og moser det til en klumpfri suppe til slutt. Fasongen på grønnsaksbitene er derfor ikke så veldig nøye. Potetbitene bør imidlertid være noenlunde jevnstore slik at de blir kokt ferdig samtidig.
Finhakk hvitløken, løken og selleristilkene og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Den skal ikke ta farge.
Del chilien i to og hakk den småbiter. Vil du ha sting i suppa, tar du med frøene. Er du litt mer forsiktig, bruker du en teskje og skraper dem ut før du hakker opp chilien. Del opp purren i småbiter og ha i. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i gryta. Ha i 1 teskje av saltet og litt pepper og la alt surre sammen i noen minutter slik at smakene blir godt blandet sammen.
Tilsett kyllingkraften eller -buljongen, legg på et lokk, kok opp og la det småkoke til potetbitene har blitt møre, 10-15 minutter.
Til å mose suppa kan du bruke både en food processor, en blender, en stavmikser eller en potetmoser. Jeg bruker en stavmikser for da kan jeg enkelt og kjapt mose suppa mens den er i kasserollen. Bruker du en blender eller food processor, må du være forsiktig ettersom du håndterer glovarm væske.
Kok opp suppa igjen og spe med 2 desiliter creme fraiche. Er den for tykk, sper du med litt mer kyllingbuljong eller melk. Suppa skal være litt tykk. Smak til med salt og pepper.
Ha suppa over i suppetallerkener, fordel resten av creme fraichen i tallerkenene og dryss baconet på toppen.
Her serverer jeg det sammen med helt tynne flatbrød som jeg har strødd ost på toppen av og stekt i stekeovnen i ca. 3 minutter på 200 grader. Deilig!

Kanskje disse også frister?