Poteter lyonnaise - Laks blir enda bedre med disse potetene.
Foto: Erik Hannemann

Poteter lyonnaise

Laks blir enda bedre med disse potetene.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell løken og skjær den i skiver. Stek den gyllen på svar varme under omrøring. Når løken er god og gyllen, knus hvitløken og ha den i. La den steke med i omtrent ett minutt.

Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver. Kok dem møre i godt saltet vann. Sil av.

Bland løk og poteter. 

Vend inn hakkede urter, for eksempel timian, gressløk og persille. Smak til med en stenk eddik, gjerne epleeddik. 

Nå kan du ha alt dette i stekepanna på høy varme og vente til du får stekeskorpe, men det er ikke nødvendig.

Server til for eksempel laks: Skrell bort skjellene med en kniv. Skjær snitt i fiskekjøttet (gjennom skinnet), litt ned i kjøttet. Ha på salt og pepper.

Stek fisken med skinnsiden ned, uten å røre, i omtrent fire minutter. Snu og stek den kjapt på den andre siden. 

Server med potetene.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.