Potetform med soppsmaker - Dette er fabalaktig godt tilbehør til kjøtt og fisk.
Foto: Erik Hannemann

Potetform med soppsmaker

Dette er fabalaktig godt tilbehør til kjøtt og fisk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg soppen i vann natten over (eller 2-3 timer om du har mindre tid).

Forvarm ovnen til 200 grader.

Sil vannet ned i en kjele. Kok ned til omtrent en desiliter. Ha i crème fraîche og bland godt. Knus i ett fedd hvitløk og smak til med salt, pepper og muskat.

Hakk soppen og sjalottløken. Stek dem sammen i en stekepanne i litt smør. Bland dem med crème fraîche-blandingen.

Skjær potetene i skiver. Legg dem delvis overlappende i rundt i formen.

Legg på soppblandingen. Legg på et nytt lag med resten av potetene.

Pensle potetene med smeltet smør, salt og pepper.

Stek i ovnen i omtrent 30-40 minutter, til potetene er stekt ferdig. Om potetene blir for mørke, dekk med aluminiumsfolie.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Innbakt laks
fav Tid: 20 min
Kjøttkaker