Hopp til hovedinnhold
Prinsefisk

Prinsefisk

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med å lage sausen. Smelt smør, tilsett finhakket sjalottløk og surr til den er myk. Hell i sherry og kok inn til ca 1/4 gjenstår. Rør inn hvetemel og spe med fiskekraften. Kok opp og la sausen trekke 6-8 min. Visp eggeplommene ut i fløte og tilsett i sausen under omrøring. Sausen må ikke koke etter at eggene er tilsatt. Smak til med salt, pepper, sherry/sitronsaft og sukker. Hold sausen varm, mens fisken tilbredes. Kok opp fiskekraft ev vann, salt og litt sitronsaft. Legg i fisken og la den trekke i 6-8 min, til den har skiftet farge og er gjennomkokt. La fisken renne godt av seg og legg den på serveringsfat. Hell over sausen og garner med reker eller hummer ev blåskjell og asparges eller grønne erter. Server med butterdeigsnipper og mandelpoteter. Butterdeigsnipper: Varm stekeovnen til 225 ºC. Tin butterdeigplate(r) og skjær i snipper eller stikk ut halvmåner med pepperkakeform. Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek i 5-6 min til snippene er gyllne.

Kanskje disse også frister?