Prinsessekake - Prinsessekaken er fylt med deilig vaniljekrem, rosiner og kanel. Den pyntet med tykk og hvit melisglasur. Denne egner seg godt til frysing, men da uten glasur.
Foto: Foto: Svein Brimi

Prinsessekake

Prinsessekaken er fylt med deilig vaniljekrem, rosiner og kanel. Den pyntet med tykk og hvit melisglasur. Denne egner seg godt til frysing, men da uten glasur.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Denne oppskriften passer til to runde former, 20-22 cm. i diameter.

Smelt smør i en lite kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt. 

Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på lunken væske og rør ut gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Elt inn mel til du får en smidig og glatt deig. 

Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 45 min. 

Ta deigen på bakebordet og del i to. Kjevle ut hver deigbit til en avlang, rektangulær leiv. Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel. Rull sammen fra langsiden. 

Smør to kakeformer på ca. 20-22 diameter. Skjær "pølsene" opp i ca. 3-4 cm. tykke biter og legg dem med kuttsiden ned med litt avstand mellom hver bit i kakeformen. 

Sett prinsessekakene til etterheving i ca. 30 min. 

Pensle de ferdig hevede kakene med sammenpisket egg.

Stek kakene på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Avkjøl på rist.

Rør sammen melig og eggehvite til du får en glatt og fin glasur. Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering. 

Hvis du ønsker å fryse kaken bør den fryses uten glasur.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Adventskringle
fav Tid: 120 min
Prinsessekake