Profiteroller
Profiteroller er et veldig fint, fransk ord for vannbakkels. De er enkle og morsomme å lage. De blir hule og kan fylles med krem av alle slag. Denne oppskriften er basisoppskrift og så får du en sjokoladesaus på kjøpet.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
Slik gjør du det:
I denne deigen er det ikke sukker fordi tilbehøret (sjokoladesaus og is) er veldig søtt. Men, det er ingenting i veien for å ha to spiseskjeer sukker dersom du ønsker det.
Kok opp vann og smør i en kjele. Reduser varmen og ha i mel og salt. Rør rundt til deigen formes til en ball.
Avkjøl i noen minutter. Bland inn eggene, ett og ett, med en håndmikser eller sleiv og kjøl av deigen. Forvarm ovnen til 220 grader. Smør et stekebrett.
Ha en og en spiseskje deig på brettet. (Du kan lage dem større. En spiseskje er en ganske liten dessert.) Bak dem i ovnen i 23-24 minutter.
Sett ovnsdøren på gløtt (sett f. eks en tresleiv i døra) og stek i 10 minutter til. (Steketidene kan variere fra ovn til ovn, så følg med på fargen!).
Ha fløte i en kjele. Knekk opp sjokoladen og ha i. Smelt på lav varme under oppvarming. Server profiterollene med sjokoladesausen.