Provencalsk lam

Provencalsk lam

Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 1 time. Ben ut steken, gni den inn med salt og pepper. Risp bladene av den ene rosmarinstilken og hakk dem. Dryss dem på kjøttet og rull det fast sammen. Surr kjøttet jevnt og tett med bomullshyssing. Legg de siste rosmarinstilkene på kjøttet. Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Legg dem i ildfast fat med salt, pepper og rosmarin mellom lagene. Hell på hvitvin og så mye buljong at potetene dekkes. Legg kjøttet på toppen og stek det hele midt i ovnen. Server kjøttet på potetsengen med en god tomatsalat til. Tips: Hvis du bener ut kjøttet i god tid kan du koke kraft på benet og bruke det sammen med vinen til potetene.

Kanskje disse også frister?