Pytt i panne med posjert egg - Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!
Foto: Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Om du ikke har kokte poteter og gulrøtter liggende i kjøleskapet fra før av, starter du hele prosessen med å skrelle og koke i godt saltet vann. Deler du opp i mindre biter, blir de ferdigkokte raskere.

Skrell løkene og finhakk dem før du har dem i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Skjær potetene og gulrøttene i små terninger og ha i stekepanna. Dryss over salt og pepper og la stek det på middels pluss, varme i 8–10 minutter. Tilsett ertene de siste 2 minuttene og smak til med salt og pepper.

Mens dette stekes, posjerer du eggene. Kok opp vann i en kasserolle. Når det koker, tilsetter du eddiken (samme hvilken type). Eddiken gjør at eggehviten samler seg rundt plommen. Knekk eggene du skal posjere i en skål.

Bruk en sleiv el. til å røre vannet slik at det går i en rask sirkel i kasserollen og hell i eggene. Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. La eggene ligge i et sted mellom 3 og 4 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la vannet renne av før du plasserer dem over de stekte grønnsakene.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Løk og egg
fav Tid: 20 min
Posjerte egg