Rødbetsuppe (Bortsj) -

Suppe

foto: TV 2 © God morgen Norge

Rødbetsuppe (Bortsj)

4 porsjoner
Dette trenger du:

6 stk mellomstore rødbet

2 stk løk

2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

2 ss smør eller olje

1 stk gulrot

2 stk poteter

250 g kål

1,5 l kraft

1 stk laurbærblad

  salt

  pepper

2 ss vineddik evt. sitronsaft

Slik gjør du det:

Rens og riv 5/6 av rødbetene og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør eller olje i en kasserolle. Tilsett rødbeter, gulrot, poteter og kål i tynne strimler (evt. grovt revet). Hell over kraft og tilsett laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv resten av rødbetene grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette for at suppen skal få den fine rødfargen). Smak til med eddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme. Godt rugbrød eller annet grovt brød smaker godt ved siden av. Tips: Kokte bokhvetegryn eller byggryn kan serveres som tilbehør til suppen.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 180 min

Tid: 10 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

Les mer

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

Les mer

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

Det Nye |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK