Rødbetsuppe (Bortsj) -

Suppe

foto: TV 2 © God morgen Norge

Rødbetsuppe (Bortsj)

Dette trenger du til 4 porsjoner

6 stk mellomstorerødbet

2 stk løk

2 fedd hvitløk(kan sløyfes)

2 ss smøreller olje

1 stk gulrot

2 stk poteter

250 g kål

1,5 l kraft

1 stk laurbærblad

  salt

  pepper

2 ss vineddikevt. sitronsaft

Slik gjør du det:

Rens og riv 5/6 av rødbetene og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør eller olje i en kasserolle. Tilsett rødbeter, gulrot, poteter og kål i tynne strimler (evt. grovt revet). Hell over kraft og tilsett laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv resten av rødbetene grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette for at suppen skal få den fine rødfargen). Smak til med eddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme. Godt rugbrød eller annet grovt brød smaker godt ved siden av. Tips: Kokte bokhvetegryn eller byggryn kan serveres som tilbehør til suppen.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 180 min

Tid: 10 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Nei, bildet er ikke photoshoppet

Denne og åtte andre rimelig drøye flyplasser.

Les mer

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK