Rødbetsuppe (Bortsj) -

Suppe

foto: Foto: TV 2 © God morgen Norge

Rødbetsuppe (Bortsj)

4 porsjoner
Dette trenger du:

6 stk mellomstore rødbet

2 stk løk

2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

2 ss smør eller olje

1 stk gulrot

2 stk poteter

250 g kål

1,5 l kraft

1 stk laurbærblad

  salt

  pepper

2 ss vineddik evt. sitronsaft

Slik gjør du det:

Rens og riv 5/6 av rødbetene og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør eller olje i en kasserolle. Tilsett rødbeter, gulrot, poteter og kål i tynne strimler (evt. grovt revet). Hell over kraft og tilsett laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv resten av rødbetene grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette for at suppen skal få den fine rødfargen). Smak til med eddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme. Godt rugbrød eller annet grovt brød smaker godt ved siden av. Tips: Kokte bokhvetegryn eller byggryn kan serveres som tilbehør til suppen.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 180 min

Tid: 10 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Kan du egentlig noe om sjokolade?

QUIZ: Bevis det!

Foreldre & Barn |

Les mer

Her er trendene gutta hater aller mest

Sjansen er stor for at du kler deg i minst én av dem.

Det Nye |

Les mer

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK