Røkt kveite med potet og stuet gulrot og purre - Røkt kveite er det enkelt å få tak i i fiskedisken.
Foto: Panopticon

Røkt kveite med potet og stuet gulrot og purre

Røkt kveite er det enkelt å få tak i i fiskedisken.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skyll godt av purren og finsnitt, skrell og del gulrøtter i terninger. Kok opp lettssaltet vann legg i gulrøttene og kok til de er knapt møre, la purre trekke med det siste minuttet. Hell av kokevannet.

Ha godt avrent purre i en kasserolle med smeltet smør, rør inn hvetemel og spe med matfløte eller melk. Kok opp og la trekke 2-3 min. Smak til med gressløk, salt og pepper.

Skrubb fersk potet godt og kok i lettsaltet vann til potetene er møre. Hell av kokevannet og damp godt. Del fisk i porsjonsskiver og legg i kokende usaltet vann og la trekke i 4-5 min. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på skivene. La fisken renne godt av seg før den serveres på en seng av stuet gulrot og purre med godt følge av fersk potet.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.