Røkt kveite med potet og stuet gulrot og purre

Røkt kveite med potet og stuet gulrot og purre

Røkt kveite er det enkelt å få tak i i fiskedisken.

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skyll godt av purren og finsnitt, skrell og del gulrøtter i terninger. Kok opp lettssaltet vann legg i gulrøttene og kok til de er knapt møre, la purre trekke med det siste minuttet. Hell av kokevannet.
Ha godt avrent purre i en kasserolle med smeltet smør, rør inn hvetemel og spe med matfløte eller melk. Kok opp og la trekke 2-3 min. Smak til med gressløk, salt og pepper.
Skrubb fersk potet godt og kok i lettsaltet vann til potetene er møre. Hell av kokevannet og damp godt. Del fisk i porsjonsskiver og legg i kokende usaltet vann og la trekke i 4-5 min. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på skivene. La fisken renne godt av seg før den serveres på en seng av stuet gulrot og purre med godt følge av fersk potet.

Kanskje disse også frister?