Røkt svineknoke servert med gul ertestuing og grønnkålsaus - Et raust og traust måltid for deg som er ordentlig sulten.

Røkt svineknoke servert med gul ertestuing og grønnkålsaus

Et raust og traust måltid for deg som er ordentlig sulten.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knoken dekkes med vann og kokes i 2 1/2 time. De siste 20 min legger du i gulrøtter og sellerirot skåret i grove biter. De siste 5 minutter legger du i purreløk skåret i skiver. Gul ertestuing: Husk at ertene må bløtes i 1 døgn på forhånd. Fyll vann til like oppunder ertene. Legg i 1 potet og en 1/2 løk kuttet i biter. Kok i ca 1 time til ertene er møre. Slå ut vannet, og tilsett 1 ss smør, litt salt og pepper. Mos med stavmikser. (Tips: Har du ikke tid til å bløtlegge erter, kan du bruke 2 bokser hermetiske kikerter. De skal bare varmes opp) Grønnkålsaus: Rens og skyll grønnkålen og skjær vekk stilkfestet. Forvell kålen i kokende vann i et par minutter. Avkjøl straks i iskaldt vann. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med kraften fra knoken og litt melk. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Kjør sausen med en stavmikser.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?