Rømmegrøt - Rømmegrøt til 17. mai eller en annen anledning. Her har du oppskriften som gjør rømmegrøten til en fest. Uansett.
Foto: Erik Hannemann

Rømmegrøt

Rømmegrøt til 17. mai eller en annen anledning. Her har du oppskriften som gjør rømmegrøten til en fest. Uansett.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

5 dl seterrømme

2 dl hvetemel

5 dl helmelk

1 ts salt

Annonse

Slik gjør du det:

Kok rømmen under lokk i 5 minutter. Dryss i vel halvparten av melet og rør kraftig. La grøten småkoke til smøret kommer frem. Skum av smøret og hold det varmt. Rør inn resten av melet og spe med melken litt om gangen.

Kok rømmegrøten i 5 minutter og smak den til med salt. Server grøten med smøret, sukker og kanel. På noen steder bruker man semulegryn eller byggmel i stedet for hvetemel i rømmegrøten.

Tips: Spekemat smaker også godt til grøten. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Vassgraut
fav Tid: 1440 min
Bordstabelbakkels
fav Tid: 90 min
Hirsegrøt