Rørt jordbærsyltetøy

Rørt jordbærsyltetøy

Det beste pålegget som finnes, lager du selv på 3 minutter!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie

Ingredienser

Slik gjør du det:

Det er best å bruke syltebær når du skal lage syltetøy. Både når du skal røre, som her, og når du koker syltetøyet. Små bær er fine å bruke. De bare tar litt lenger tid å rense.
Lager du mye syltetøy for å fryse ned, er det lurt å bruke frysepulver som du blander sammen med sukkeret. Da beholder syltetøyet konsistensen ved tining igjen.
Rens jordbærene. Jeg bruker å dele halvparten av bærene i mindre biter mens jeg moser den andre halvparten i food processoren. Da får jeg den konsistensen jeg liker best.
Rør de oppdelte og de moste bærene sammen med sukkeret (og eventuelt frysepulver). Rør lenge nok til at sukkeret blir helt oppløst.
Syltetøyet holder seg i 3-4 dager i kjøleskapet.