Røstipotet - Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.
Foto: Erik Hannemann

Røstipotet

Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Du kan velge om du skreller potetene eller ikke. 

Riv løken på et rivjern. Kok løk og poteter i ti minutter, slik at potetene er halvkokt. Sil av vannet.

Når de er kalde nok til å håndtere, river du potetene på rivjern (eller skjær dem i tynne strimler med en kniv om du ikke har rivjern). 

Skvis ut så mye vann av de revne potetene du klarer med nevene. Tørk til slutt løk og poteter tørt med kjøkkenpapir.

Bland godt og ha på litt salt og pepper.

Ha smør i stekepanna på middels varme. 

Ta en spiseskje av blandingen, form lett med hendene og legg i stekepanna, så mange du får plass til. 

Stek i fem, seks minutter (til det har dannet seg en sprø skorpe) og snu den. Stek i noen minutter til slik at potetene er helt gjennomstekt. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?