Rabarbra og jordbær crumble bars - Få sommerfølelse når du kjenner duften av denne deilige kaken!
Foto: Foto: Leif Inge Bårdsen/matmonster.blogg.no

Rabarbra og jordbær crumble bars

Få sommerfølelse når du kjenner duften av denne deilige kaken!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ca. 16-20 stk.

Start med å sette ovnen på 170 grader. 

Alt til crumblen blandes i en bolle med en gaffel. Rør til alt blander seg. Og du får en klumpete blanding. Den skal være slik. Sett den i kjøleskapet. 

Jordbærene og rabarbraen deles opp i biter på ca 1 cm. Ha dem i en bolle. Strø over melet og sukkeret. Vend dette forsiktig slik at bærene blir dekket. Dette gjøres fordi det er mye væske i rabarbra og jordbærene. 

Pisk smøret hvitt. Ha så i melisen. Piskes godt sammen. Ha i ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og vaniljeekstrakt. Rør til alt er blandet sammen. Prøv å røre så lite som mulig. 

Ha røren i en godt smurt kakeform. Ca 20 cm x 20 cm. 

Klipp til ett bakepapir som du legger i kakeformen og at bakepapiret henger over på 2 av kantene. Da er det lettere å løfte ut kaken når den er ferdig. 

Ha kakerøren i formen. Smør den jevnt ut i formen. Strø så over jordbær og rabarbra. Til slutt så strør du over med crumble.

Denne deilige sommerkaken skal stekes i ca 40 min. Avkjøles i formen. Løft den så ut med hjelp av bakepapiret. Bruk eventuelt en kniv og skjær langs kanten hvis den skulle henge fast. Ta den så ut og del den opp i fine stykker.

Server den slik den er med ett lett melisdryss. Og gjerne med en kule med vaniljeis!

Kaken er best når den blir servert romtemperert! Og den er godt egnet til å fryses ned.

Håper det smaker:-)

Oppskrift:

Matmonster.blogg.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold