Rabarbra og jordbær med sabayonne - Her er en kul oppskrift på med to av sommerens herligheter, jordbær og rabarbra. Eggekremen får du til, det er jeg sikker på.
Foto: Erik Hannemann

Rabarbra og jordbær med sabayonne

Her er en kul oppskrift på med to av sommerens herligheter, jordbær og rabarbra. Eggekremen får du til, det er jeg sikker på.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha dem i en bolle med eggeplommer og sukker. Pisk eggeplommer og sukker hvitt i en bolle som tåler kokende vann (ikke glass). Kok opp vann i en kjele. Ha bollen med eggblandingen i kjelen med kokende vann (det trenger ikke koke, bare det er kokvarmt). Pisk godt mens eggeblandingen tykkner.

Ta av varmen når den er tykk nok. Fjern den grønne hamsen fra jordbærene og del dem i fire.

Skrell rabarbraen og kutt den i biter. Kok den i fem-seks minutter. Sil av og dryss på sukkeret. La stå til sukkeret er oppløst og rabarbraen kald.

Legg rabarbra og jordbær lagvis i glass. Hell over eggsausen (sabayonne).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 10 min
Romkrem