Rabarbrafristelse med mandelmarengs -

Rabarbrafristelse med mandelmarengs

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begynn med å lage rabarbrapuré. Den kan lages god tid i forveien og kan gjerne fryses ned (se tips). Del rabarbra i biter og kok den mør i vann og sukker i 12-15 min, til den er helt mykt. Mos den gjennom en sikt eller med en stavmikser til en glatt puré. Rør potetmel ut i kaldt vann. Kok opp rabarbrapuréen og hell i potetmeljevningen under omrøring. Kok opp og avkjøl. Deig/bunn: Smuldre det kalde smøret i melet, tilsett melis, eggeolommer, vaniljesukker og salt og bland sammen. Sett deigen kaldt ca 1 time. Trykk deigen ut i en smurt paiform/ildfast form (avlang eller rund). Forstek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i ca 12 min. Avkjøl i 10-15 min. Mandelmarengs: Bland sammen finhakkede mandler, melis og kanel. Stivpisk eggehvitene og vend lett inn i mandelmassen. Fordel rabarbrapuré over den forstekte bunnen og legg over mandelmarengsen. Stek midt i varm stekeovn 180 °C i ca 30 min til marengsen begynner å bli gyllen og føles fast. Avkjøl kaken og server med krem eller is. Tips: Med rabarbrapuré i fryseboksen har du dessert eller kaffegodt på 1-2-3. Rabarbrapuré kan servers lun til iskrem med for eksempel jordbær ved siden av eller som tilbehør til en nøttebunn eller enkelt og greitt rabarbrapure med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Rabarbrapai