Rabarbrasaft med jordbær - Her blir både jordbær og rabarbra servert med en ny vri.

Drikke

foto: Erik Hannemann

Rabarbrasaft med jordbær

Her blir både jordbær og rabarbra servert med en ny vri.

Dette trenger du

Rabarbrasaft

6 stk rabarbrastilk

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Jordbær

1 kurv jordbær

150 g sukker

Slik gjør du det:

Rabarbrasaft

Skyll og skrell av det grøvste "skinnet" på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter. Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker. Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.

Jordbær

Rens jordbærene. Spar noen til pynt. Mos resten med en stavmikser sammen med sukkeret.

Hell rabarbrasaft i glass. Så helles jordbærene i. Pynt med jordbær.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Smarte triks for dem som bor alene

Åtte lure ideer.

Bonytt |

Les mer

- Mamma, kan du flette meg?

Nå kan du trygt svare ja.

Les mer

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK