Rabarbrasaft med jordbær - Her blir både jordbær og rabarbra servert med en ny vri.

Drikke

foto: Erik Hannemann

Rabarbrasaft med jordbær

Her blir både jordbær og rabarbra servert med en ny vri.

Dette trenger du

Rabarbrasaft

6 stk rabarbrastilk

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Jordbær

1 kurv jordbær

150 g sukker

Slik gjør du det:

Rabarbrasaft

Skyll og skrell av det grøvste "skinnet" på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter. Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker. Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.

Jordbær

Rens jordbærene. Spar noen til pynt. Mos resten med en stavmikser sammen med sukkeret.

Hell rabarbrasaft i glass. Så helles jordbærene i. Pynt med jordbær.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Slik gikk det da Tove (30) sluttet å bruke sjampo

«Nopoo» er den nye hårtrenden.

Kamille |

Les mer

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

Les mer

Best Pris kvernet deig av storfe

Smakfull og saftig kjøttdeig. Testvinner!

Les testen

TJENESTER FRA KLIKK