Rabarbrasaft med jordbær

Rabarbrasaft med jordbær

Her blir både jordbær og rabarbra servert med en ny vri.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Drikke

Ingredienser

Rabarbrasaft

8 dl

vann

300 g

sukker

0.5 dl

kaldtvann

Jordbær

1 kurv

jordbær

150 g

sukker

Slik gjør du det:

Rabarbrasaft
Skyll og skrell av det grøvste "skinnet" på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter. Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smakeventuelt til med mer sukker. Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.
Jordbær
Rens jordbærene. Spar noen til pynt. Mos resten med en stavmikser sammen med sukkeret.
Hell rabarbrasaft i glass. Så helles jordbærene i. Pynt med jordbær.

Kanskje disse også frister?