Rabarbrasuppe - Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Dessert

foto: Christopher Sjuve

Rabarbrasuppe

Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Dette trenger du til 4 porsjoner

6 stk rabarbrastilk

1 stk vaniljestangeller kanelstang

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Slik gjør du det:

Skyll og skrell av det groveste "skinnet" på rabarbrastilkene. Del stilkene opp i biter.

Splitt vaniljestangen i to (på langs). Kok opp vann, sukker og vaniljestang.

Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker.

Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.

Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

Ti tidlige tegn på demens

Høyt utdannede får noe sjeldnere demens.

Norsk Ukeblad |

Les mer

Så mye skal barnet sove

Her er oversikten fra 0 - 16 år

Foreldre & Barn |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK