Rabarbrasuppe - Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Dessert

foto: Christopher Sjuve

Rabarbrasuppe

Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Dette trenger du til 4 porsjoner

6 stk rabarbrastilk

1 stk vaniljestangeller kanelstang

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Slik gjør du det:

Skyll og skrell av det groveste "skinnet" på rabarbrastilkene. Del stilkene opp i biter.

Splitt vaniljestangen i to (på langs). Kok opp vann, sukker og vaniljestang.

Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker.

Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.

Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Svarene på alt du lurte på om fårikål

Unngå tabbene. Gjør alt riktig. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Voksne med ADHD har fire kjennetegn

ADHD er ikke noe man nødvendigvis vokser av seg.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK