Rabarbrasuppe - Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Dessert

foto: Christopher Sjuve

Rabarbrasuppe

Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.

Dette trenger du til 4 porsjoner

6 stk rabarbrastilk

1 stk vaniljestangeller kanelstang

8 dl vann

300 g sukker

2 ss potetmel

0,5 dl kaldtvann

Slik gjør du det:

Skyll og skrell av det groveste "skinnet" på rabarbrastilkene. Del stilkene opp i biter.

Splitt vaniljestangen i to (på langs). Kok opp vann, sukker og vaniljestang.

Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker.

Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.

Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

Kvinneguiden |

Les mer

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

Det Nye |

Les mer

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK