Rakfisk, rakfiskrullader, rakfisktartar og rakfiskmousse

Rakfisk, rakfiskrullader, rakfisktartar og rakfiskmousse

Finhakket blandet med rømme i tartar (bildet) er bare en av mange måter å tilberede rakfisk på.

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

Slik gjør du det:

Rakfisk: Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person. Ved servering flåes fisken, enkelte foretrekker å filetere fisken. Del opp i skiver/biter. Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter eller ringerikspoteter, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre. Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt. Rakfiskrullader: Som en liten forrett, snacks eller aftensrett. Beregn 75-100 g rakfiskfilet per person. Smør potetlefse med en blanding av sennep og creme fraiche/rømme, dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver av rakefisk. Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter. Fest sammen med en cocktailpinne. Rakfisktartar: Finhakk rakfisk og purre. Bland inn rømme og smak til med grovmalt sort pepper. Om ønskelig, tilsett til malt karve. Form til små "biffer" og legg på en bit flatbrød. Rakfiskmousse: Hakk opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med akevitt og rakfisk. Kjør sammen til en glatt mos. Smak til med pepper. Smør mosen på lefse og rull sammen. Leggeventuelt moussen på en liten bit flatbrød eller grovbrød. Moussen kan eventuelt smakes til med litt rømme.

Kanskje disse også frister?