Rakfisk, rakfiskrullader, rakfisktartar og rakfiskmousse - Finhakket blandet med rømme i tartar (bildet) er bare en av mange måter å tilberede rakfisk på.
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Rakfisk, rakfiskrullader, rakfisktartar og rakfiskmousse

Finhakket blandet med rømme i tartar (bildet) er bare en av mange måter å tilberede rakfisk på.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Rakfisk: Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person. Ved servering flåes fisken, enkelte foretrekker å filetere fisken. Del opp i skiver/biter. Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter eller ringerikspoteter, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre. Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt. Rakfiskrullader: Som en liten forrett, snacks eller aftensrett. Beregn 75-100 g rakfiskfilet per person. Smør potetlefse med en blanding av sennep og creme fraiche/rømme, dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver av rakefisk. Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter. Fest sammen med en cocktailpinne. Rakfisktartar: Finhakk rakfisk og purre. Bland inn rømme og smak til med grovmalt sort pepper. Om ønskelig, tilsett til malt karve. Form til små "biffer" og legg på en bit flatbrød. Rakfiskmousse: Hakk opp løken og ha den i en hurtighakker sammen med akevitt og rakfisk. Kjør sammen til en glatt mos. Smak til med pepper. Smør mosen på lefse og rull sammen. Legg eventuelt moussen på en liten bit flatbrød eller grovbrød. Moussen kan eventuelt smakes til med litt rømme.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Rakefisk
fav Tid: 15 min
Rakefiskrullader