Raspberry Cheesecake Brioche - Brioche og ostekake sammen er faktisk utrolig godt! Og med litt crumble som gir ett lite crunch gjør denne bollen til ett mesterverk!;) Og om du trodde den ikke kunne gjøres bedre?! JODA! En enkel melisglasur som du blander bringebærstøv i. PERFECTION!
Foto: Leif Inge Bårdsen

Raspberry Cheesecake Brioche

Brioche og ostekake sammen er faktisk utrolig godt! Og med litt crumble som gir ett lite crunch gjør denne bollen til ett mesterverk!;) Og om du trodde den ikke kunne gjøres bedre?! JODA! En enkel melisglasur som du blander bringebærstøv i. PERFECTION!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes ca i 6 min til det blir en smidig og glatt deig. Den skal samle seg fint i midten av eltebollen når den eltes.

Elt så i smøret.

Dekk til bollen og la den heve på ett lunt sted i ca 40 min eller til dobbel størrelse.

Mens deigen hever seg så skal du lage ostekakemassen. og Crumble(smuldredeig)

Ostemassen:

Ha alt i en bolle. Her rører jeg for hånd. Jeg vil ikke at ostemassen skal bli for bløt.

Så knuser jeg de frosne bringebærene forsiktig med en gaffel før jeg rører dem i ostemassen. Ikke rør for mye!

Sett ostemassen i kjøleskapet.

Crumble:

Alt blandes i en bolle med en gaffel.

Rør til alt blander seg. Du får en klumpete blanding. Den skal være slik.

Sett den i kjøleskapet.

PS! Ikke vask kjelen du smeltet smøret i! Hvorfor du ikke skal gjøre det kommer jeg tilbake med seinere;)

Da skal vi fortsette med briochedeigen. Ha deigen på bordet og rull den ut til en avlang pølse.

Del pølsen opp i ca 12 emner. Vekten på disse er ca 70-75 gram.

Sett dem på ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Dekk dem til eller sett dem i stekeovnen til  etterheving i ca 15 min. Ett lite tips er å koke opp litt vann og ha vannet i en liten bolle som du setter nederst i ovnen mens deigen hever. Dette gjør at deigen hever fortere og den tørker ikke ut.

 

Når bollene er ferdig hevet så skal vi gjøre dem klare til å fylles.

Sett også ovnen på 200 grader på varmluft.

Nå kommer kjelen som du smeltet smøret i tipset;)

Denne er ikke varm nå. Så stryk fingrene på bunnen av kjelen slik at de blir dekt med smør. Bruk så fingertuppene å press bollene litt flatere og lag en stor grop i hver bolle. Det er her vi skal ha ostemassen i, og den er ganske bløt. Jeg lager et ganske vidt hull. Det betyr mere fyll;) Grunnen til smør på fingertuppene er at deigen da ikke henger fast i fingrene ;)

Ta så ut ostemassen. Jeg synds det er greit å ha den over på ett litermål. Da blir det enkelt å bare helle denne i gropen/hullet i bollen.

Da dette er gjort så kan du pensle bollene med en eggeblanding. Jeg bruker ett egg og vann.

Ha egget i en kopp. Fyll opp like mye vann som egg. Pisk dette godt sammen. Pensle bollene.

Jeg brukte også friske bringebær på toppen. 3 stk på hver bolle.

Strø så smuldredeig over bollene.

Stekes i ca 13-15 min til de blir gyldne.

Jeg lagde også en superenkel glasur å ha på bollene. Er absolutt ikke nødvendig. Men det gjorde det lille ekstra.

Til glasuren brukte jeg melis, vann og bringebærpulver fra Mill og Mortar. Fåes kjøpt på de store dagligvarebutikkene som Meny etc.

Ha litt melis og litt vann i en bolle. Ha i ca 1 ts bringebærpulver. Rør sammen til en tykk glasur.

Sprøyt glasuren på bollene når de er blitt kalde.

Oppskrift:

Raspberry Cheesecake Brioche

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.