Reddiker som de serverer det på Noma

Reddiker som de serverer det på Noma

Dette er Clotildes versjon av en klassiker fra Noma (restauranten i København).

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier

Ingredienser

Slik gjør du det:

Rens reddikene skikkelig for jord (legg dem gjerne i kaldt vann en stund). Skjær av den nederste tuppen, men la bladene være på. La reddikene tørke helt, ellers vil ikke urteblandingen feste seg.
Rist brødet, om det er nødvendig, for å bli kvitt all fuktighet. Del den opp i biter og kjør det i kjøkkenmaskin til det blir smuler, noen grove og noen finere.
Visp osten og yoghurten sammen til det blir en glatt og fin blanding. Ha i litt mer yoghurt om nødvendig for å få en helt kremete konsistens (den skal ikke være rennende). Vend inn hvitløk og hakkede urter og smak til med salt og pepper.
Ha urteblandingen i små skåler eller dype fat (eller terracottapotter). Plant ned reddikene med litt mellomrom. Strø over brødblandingen - som nå kommer til å se ut som jord. Reddikene spises hele - og gjerne også bladene.

Kanskje disse også frister?