Reinsdyrbiff med timian- og einebærsmør, mandelpotetpuré og rødvinssky

Reinsdyrbiff med timian- og einebærsmør, mandelpotetpuré og rødvinssky

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i biffer. La kjøttet ligge på benken til temperering før steking. Timian- og einebærsmør: Rør sammen mykt smør, finhakket einebær og timian. Form smøret til en rull med hjelp av plastfilm eller matpapir. Legg i kjøleskapet. Rødvinsky: Bland sammen alle ingrediensene til rødvinskyen, unntatt maisenna. Kok opp og la koke uten lokk til halv mengde. Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Mandelpotetpure: Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett smør og varm melk og mos/knus potetene. Smak til med salt og pepper. Grønnsaker: Del grønnsakene opp i staver og forvell dem i kokende vann i 3-4 min. Hell av kokevannet og damp grønnsakene godt. Tilsett smør og la grønnsakene surre i smøret til de er myke. Dryss over salt og pepper. Reinsdyrbiff: Smelt smør i en stekepanne og la smøret bli nøttebrunt og slutte å bruse før kjøttet legges i. Stek 2-3 min på hver side. Dryss på salt og pepper når kjøttet er stekt. La kjøttet hvile 5-6 min før servering.

Kanskje disse også frister?