Reinsdyrfilet med skogsopp - En luksuriøs rett med en himmelsk saus smaksatt med fiken.
Foto: Jon Marius Nilsson

Reinsdyrfilet med skogsopp

En luksuriøs rett med en himmelsk saus smaksatt med fiken.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Begynn med sausen. Ha sukker i en gryte og varm opp på middels varme til fargen blir gyllen. Kjøl ned blandingen litt, og ha i eddik og tørket fiken. Kok ­forsiktig til mengden er halvert. Tilsett kraften og kok inn til smaken er fyldig. Press blandingen gjennom en sikt med en spiseskje, slik at den er helt fri for klumper. Tilsett fersk fiken og smak til med salt og pepper.

Stek skogsopp og sjalottløk i smør på middels varme til soppen slipper væske. Ha i gressløk og smak til med salt, pepper og en dråpe sitronsaft.

Brun smør i en stekepanne. Brun reinsdyrfileten godt på alle sider, og krydre med litt salt og pepper. Er filetene tynne, trenger du ikke ettersteke i ovn. Er filetene litt større, ettersteker du et par ­minutter på 160 °C. La kjøttet hvile før du skjærer i det.

 Anrett kjøtt, saus og sopp på en tallerken. Server gjerne med ­ovnsbakte poteter eller en fin potetpuré.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold