Reinsdyrfilet med skogsopp

Reinsdyrfilet med skogsopp

En luksuriøs rett med en himmelsk saus smaksatt med fiken.

Arnie Stalheim
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

800 g

reinsdyrfilet

Soppblanding

Saus

30 g

sukker

20 g

tørket fiken, finhakket

Slik gjør du det:

Begynn med sausen. Ha sukker i en gryte og varm opp på middels varme til fargen blir gyllen. Kjøl ned blandingen litt, og ha i eddik og tørket fiken. Kok ­forsiktig til mengden er halvert. Tilsett kraften og kok inn til smaken er fyldig. Press blandingen gjennom en sikt med en spiseskje, slik at den er helt fri for klumper. Tilsett fersk fiken og smak til med salt og pepper.
Stek skogsopp og sjalottløk i smør på middels varme til soppen slipper væske. Ha i gressløk og smak til med salt, pepper og en dråpe sitronsaft.
Brun smør i en stekepanne. Brun reinsdyrfileten godt på alle sider, og krydre med litt salt og pepper. Er filetene tynne, trenger du ikke ettersteke i ovn. Er filetene litt større, ettersteker du et par ­minutter på 160 °C. La kjøttet hvile før du skjærer i det.
Anrett kjøtt, saus og sopp på en tallerken. Server gjerne med ­ovnsbakte poteter eller en fin potetpuré.

Kanskje disse også frister?